onsdag 8 april 2009

7 april

Kallt, frös hela natten och sov dåligt. Går och klappar och matar grisen, åsnan och hönan. Barnen får klappa alla tre och det är spännande. Tuppen gal hela morgonen, ungefär som Jussi i ”Tuppens minut” (Pettson böckerna). Det växlar fort mellan sommar och vinter. I morse var hela bilen täckt av is, men innan vi åker iväg är det nästan sommar igen.

Min dagliga baguette, ge mig idag. Köper en ny sort som vi snabbt äter upp under färden (och bidrar ytterligare till smulberget i bilen). Så ser vi äntligen en bergsget skutta iväg över en äng!

Hårnålskurvor och hisnande stup, vi passerar 1140 möh. Det kittlar i magen. Magnifikt.

Stannar och lagar lunch i Escragnollos. Precis som det är dags att börja äta kommer en man förbi med en flaska rosévin. ”Jag såg att där sitter en trevlig familj och ska äta mat, de behöver lite lokalt vin till maten tänkte jag.” Vi blir helt förstummade och tackar. Han går och jag återfår fattningen och ropar ”Monsigneur!”, springer och hämtar kameran och tar ett kort av honom. Han ler och pekar på sitt hus och går hem efteråt. Vi öppnar vinet och njuter av lunchen. Barnen springer och leker en stund och sedan åker vi vidare söderöver, målet inställt på Biot vid Franska Rivieran. Vi är glada hela eftermiddagen, tänk vad en liten spontan gåva kan göra mycket! All denna vänlighet vi möter!

Låter det som om våra barn plötsligt äter vad som helst utan problem? Nej, vissa saker är precis som hemma. Men det känns inte värt att notera. Vi fokuserar på höjdpunkterna.

Det smäller till och blir en stor förändring i landskapet igen, plötsligt är vi på medelhavssidan av alperna och det är sommar, grönt, blommigt och palmer. Vi prisar gps’en och kör in på uppfarten till Bodil och Pärs hus. Vi kraschlandar som vanligt med tre barn och börjar direkt ockupera tvättmaskinen och duschen. Vi bjuds på vin och ost och det är ett härligt återseende, det var några år sedan sist. Filosoferar lite över livet och hur vi nu sitter här med en massa fina barn och uppfyller våra drömmar. Tänk vad bra vi har det! Barnen badar i den kalla poolen och vi äter god mat. Det blir en sen kväll med mycket prat. Och tvättmaskinen går. Vi är inte nödbedda när vi blir inbjudna att sova inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar