lördag 25 april 2009

21 april

På morgonen hämtar jag vatten i huset. Då har de dotter och barnbarn på besök. Senare kommer mannen upp till oss med barnbarnet och hälsar på. De är på väg att titta på djur och frågar om vi vill följa med. Vi går allihopa till deras granne en halvkm bort och tittar på hästar, får, getter, ankor, höns, kalkoner och påfåglar. Vi småpratar så gott vi kan med ord och gester. Mest ler vi i någon slags samförstånd. Vida och Arjana, som också blev fem år i februari, går och håller varandra i hand och pratar. De matar fåren och getterna. Det är lika kul att mata får oavsett var i världen man är. Väl tillbaka säger Arjana: ”Ciao, vi ses nästa år!”.

Vi har massor av sopor. Radarn på för möjligheter att slänga dem. Det blir slutligen en påse här och där i små officiella sopkorgar som vi hittar. Sophanteringen är ett jobbigt kapitel. Det blir inte alls så bra som vi önskar.

Tankar igen, det går ganska bra den här gången, men tar en evighet pga den där tankspiralen som vi monterade in för att hindra soppastöld. Den hindrar ju soppan från att komma in i bilen. Dessutom är den totalt stöldsäker, ska inte vara möjlig att koppla ur. Köp aldrig en sådan! Bilen har dragit 0,94 l/m i snitt, det är himla bra med tanke på de vägar vi kört den senaste tiden!

Jag hann med en 20 minuters löptur. 15 minuter om dagen bör alla hinna med säger Paolo Roberto. Pyttsan. Proportionen rödvin – löpning är numera ca 15 – 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar