lördag 25 april 2009

15 april

När vi trodde det var totalt slut på mat så lyckades vi ändå producera frukost. Välling, nyponsoppa åsså gjorde mamma en deg av lite gamla brödmix-rester och stekte bröd i stekpannan. Det blev supersmaskens!
Vi hittar en stormarknad där vi åker in för att handla mat. Efter 20 minuter i affären var det kaos. Barnen var hungriga och orkade inte. Pär tog alla tre, en packe youghurt och ett kexpaket och gick till kassan. Kicki stannade kvar och handlade. Precis när vi började få lite koll på franska maten var det dags för den italienska. Nu heter det inte ”öff” och ”börr” längre, nu heter det ”uåååååvåååå” och ”burro”. Den här affären är vansinnigt stor och bara youghurtarna finns i ca 30 olika märken med vardera 15 smaker var. Kaffe-, kokos-, nougat-, stracciatellayoughurt, you name it. Det är lätt att bli stressad… Så ska man ju lista ut vad allting heter på italienska också. Men de flesta förpackningar har ju fina bilder så det löste sig. På vägen därifrån hittar vi en optiker så nu är Kickis glasögon fixade igen.

Om bilen var tom innan pga matbrist är den nu överfull. Vi åker några km och letar stället vi fick tips om, där man kan fylla på gasen till matlagningen. Vi hittar och de öppnar kl 16. Vi åker alltså iväg och letar en plats för att laga lunch. Vi hittar en fin plats och börjar plocka i alla våra nya matkassar: buffelmozarella, potatisgnocci, ostar, färsk pesto, olivolja, körsbärstomater, rucola, det ena godare än det andra. Lilja går runt och plockar upp en använd kondom. Hick. Vi hittar en till. Jag går och håller Lilja i handen och hittar flera. Hm, och där ligger lite utslängda kläder. Det var en fin plats vi hittat. Här ligger en kofta fint utbredd under ett träd. Vi har tydligen hittat ortens lokala pökställe.

Vi åker tillbaka för att få vår gasflaska påfylld. Mannen är så sympatisk och mha lite italienska, franska, tyska, engelska har vi till slut koll och hittat alla rätta kopplingar. I morgon kl 12 får vi hämta flaskan. Då kan vi laga mat i tre veckor till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar