torsdag 2 april 2009

30 mars

2 par kalsonger, och ett par byxor. Tre underställströjor, en vindstopperjacka, en tjock ullfrotté och en regnjacka. Gånger fem personer. Det är lite kläder att hålla reda på när vi ska klä oss på morgonen. Som tur är är det sol idag igen, så inom några timmar har vi minskat lite på klädseln. Det är den finaste nattplatsen hittills. Det är en lövskog och marken är täckt med gullvivor och vitsippor på väg att slå ut. Massor av vitmossa överallt och träden är också täckta av någon slags limegrön mossa, lite sagolikt nästan.
Igår kväll hann vi äntligen sitta med kartorna och gps’en en liten stund. Vi ställde in den på att undvika alla stora vägar, alla köer, allt annat utom småvägar, så nu på morgonen leds vi igenom en liten by där bilen knappt får plats. Vi hittar ett öppet bageri med en jättetrevlig och hjälpsam dam, jag lyckas köpa både det ena och det andra. Bl a färska croissanter som barnen får.





Vi hittar en lunchrestaurant som är öppen och äter god mat, men vi vet inte vad vi äter, så om någon läser det här och kan franska får ni gärna förklara vad det är: Purée de pois cassés och coucroute de rave = narets. Det är i alla fall vad servitrisen skriver i mitt block när jag förklarar att jag inte har något lexikon med mig men vill veta vad jag äter. Till det var det någon fläskbit. Cote du Porc tror jag är lite gris någonting. Vi sölar ner ganska bra, speciellt Lilja, men som alla franska restauranger har även denna en liten restaurang hund. Den slår några lovar kring Liljas stol och när vi går så säger jag att ”schö swi desole mä ilja yn tjen” och ler. Försöker göra mig lite lustig över matberget på golvet genom att referera till hunden och hoppas att min eminenta franska fungerar. Hunden är i alla fall raskt framme och städar upp.
Vida och jag går in på en stormarknad och handlar mat. Jag bränner hela dagens kvot av intellektuell kapacitet på det besöket. Frågar vänligt allt och alla på min klart hackiga franska och med hjälp av diverse gester och pekande och glada miner lyckas vi till slut hitta allt. En stor eloge till expediten som hjälper mig hitta havregryn; ”Frukost jag koka, vatten, salt och (så pekar jag på lite gryn på ett bröd jag har i korgen). Snälla hjälpa? Hon är ett geni som förstår mig. Jag är ett geni som lyckas fylla korgen med det som faktiskt står på listan.



Vi hittar ytterligare en helt underbar nattplats. En lövskog med vitsippshav runtomkring, vitsipporna har slagit ut fullt och Vida plockar bukett efter bukett. Hon är helt förtrollad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar