torsdag 2 april 2009

31 mars

Idag blir den första varma dagen. Vi tar oss ej iväg förrän kl 12. Vida begeistrad över vitsippor och gullvivor och går omkring i sin lilla värld och plockar blommor. ”Min favoritårstid är våren” säger hon. Det är lätt att leva ute när vädret är fint. Många cyklister längs vägarna, i kortvbyxor.
Ihoppackningen tar alltid tid, speciellt det sista, men nu börjar rutinerna sitta. Dock är det så att det alltid ser bra ut alldeles innan vi ska åka. Så ska bara det sista in… Så blir det taikon ändå innan vi är klara.

Vi kommer till Beaune. Pär hade visst någon gammal flamma här för väldigt många år sedan, han har en massa minnen av vinprovningar. Vi parkerar mitt i stan, hoppar ur bilen och det är så varmt! Inga ansträngningar är nu för stora när det gäller att få fram bomullskläder och kepsar ur packningen utan att fylla hela parkeringen med våra prylar. Det känns underbart! Vi promenerar runt och sätter oss sedan och käkar pizza mitt i centrum. Barnen får åka en karusell och vi dricker en god öl. Kicki dricker världens minsta, beskaste och underbaraste cafe noir och vi är bara glada och lyckliga. Tänk vad lite sol kan göra!

Fransmännen kör verkligen som idioter, tvärnitar och parkerar totalt galet, sätter sig sedan helt lugnt och njuter av livet och en kopp kaffe och en cigg, helt avslappnade. Vilken kontrast. Men deras temperament passar Kicki bra.

En kvinna som vår vänta 2 sekunder för länge när vi parkerar vår stora bil på den minimala parkeringsplatsen blir hyperarg och gasar järnet över resten av parkeringen bara för att måsta tvärnita ute vid vägen. Inte konstigt att de behöver lugna sig med mycket rödvin!

På brasseriet där vi äter lunch sticker vi verkligen ut. Där sitter vi i färgglada kläder och kepsar och vindstopperjackor. Fransmän klär sig i svart och grått och tillpiffat och stiligt. En ska bort, som Brasse skulle ha sagt. Vi njuter totalt och åker sedan till Beaunes citycamping där vi checkar in för två nätter. En bra campingplats med stor tvättmaskin. Mannen i receptionen ger oss en plats med gräs, precis mellan lekplatsen och tvättstugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar