onsdag 8 april 2009

2 april fortsättning

Senare, efter lunch, packar vi ihop och åker iväg, via två varv på lilla ringen, eftersom vi inte vet åt vilket håll vi ska åka än.

Vi åker ”Route des grands crus” via vinodlingarna. Det jobbas överallt och vi passerar flera av de stora byarna med kända viner: Pommard, Volnay, St Romaine, Auturn och Auxey-duresses. De har små roliga traktorer som de kör med mellan rankorna. Vi passerar massor av små byar och överallt finns skyltar om provning och försäljning.

Vi hittar en mycket liten väg och en ännu mindre avfart där vi gör stopp för kvällen, det blev bara 4 ½ mil idag. När vi väl gjort läger inser vi att det är små svarta spindlar precis överallt. Typ såna där jaktspindlar som finns hemma. Detta är ingen toppenplats för den lite spindelrädda mamman, men eftersom vi har ett eminent taktält dit spindlarna inte tänker klättra upp så kommer det att gå toppenbra. Det är ett område med mycket höga träd och lövtäckt mark. Fågelsången hörs som i ett fantastiskt surroundsystem, eftersom fåglarna sitter 360 grader runt oss på olika höjder. Häftigt. Ugglorna är med oss ikväll också, med lite olika läten och från olika håll. I övrigt tyst.

Vi upptäcker också att barnvagnen inte är med. Inte heller brödet vi köpte idag. Det står kvar på parkeringen. Eller står inte kvar på parkeringen. Det kommer vi aldrig att få veta, eftersom vi inte tänker vända om. Vagnen är en ärvd paraplyvagn som vi haft mycket nöje av, men nu hoppas hamnar i behövande händer. Brödet saknar vi, det blir en trist frukost i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar