måndag 18 maj 2009

9 maj

Inte konstigt att madrasserna varit svårtorkade förut. Idag har de legat HELA dagen ute i gassande sol, när vi tar upp dem och ska lägga oss blir vi blöta. Sover på plastfrotté.

Det luktar gas vid matlagningen – någonting läcker, troligtvis vår slang från gasflaskan. När vi stänger flaskan luktar ingenting. Vi behöver testa med gängtejp. Fungerar inte det har vi ett problem till.

Kom förresten på en bra regnsång häromdagen, fast nu regnar det ju inte längre. Jag hade ju glömt den svenska klassikern ”regn hos mig” med allas vår Orup. Men nu är det ju dags för sol- och sommarsånger säger Pär. Får mig osökt att tänka på riksskalden Ledin. Vi tar en lunch i skuggan och det är blå vindar och vatten och hela biddevitten just nu.

Så vi beslutar att stanna en dag till. Det är ju inte ofta vi har den här utsikten, bor precis vid havet, det är jättelite folk och framför allt – vi behöver torka madrasserna. Så i morse kastade vi oss ut direkt och ställde madrasserna i solen. Sedan tog vi en lugn dag. Typ hur lugn som helst med tre små barn. En bra dag i alla fall.

Isar och jag tar en promenad till receptionen, sedan tar Pär storbarnen på upptäcktsfärd och lite snorkling. Lilja försöker klättra upp i vagnen, hon är trött och vill också sova. Det får mig att minnas Vida, hur hon släpade fram bärstolen och sade ”tyr” när hon ville ut på äventyr.

Vida är arg på Skräplisa och Skräppelle. De har varit här också. De slänger glasbitar på stranden och skräp lite överallt. Det är ju jättedumt mot naturen.

Pär har plockat upp en krabba som barnen har i en bunke för att studera lite. Så plötsligt är den borta! De har lagt dit lite grenar och stenar så den ska ha det mysigt, så har den krypit ur. Nu blir det krabbjakt, Vida hittar den på väg mot vattnet, den har koll på rätt riktning. Djurrättsaktivisten Vida hjälper då krabban in i en hink och bär den sedan ner till vattnet och släpper i den.

Det blev en lunch i skuggan. Pär tar siesta under ett fikonträd och vi sitter i skuggan och ritar. Det är inte likt oss att ta det så här lugnt. Vi blir lite lätt rastlösa, så när barnen springer iväg och leker tar vi oss an packningen. Vi har plötsligt massor av saker som vi inte alls behöver. Ser ut som om vi skeppar hem några lådor inom kort. När tillfälle bjuds.

Madrasserna har legat på tork hela dagen igen. På kvällen torra? Skulle inte tro det. Men nu är det ju varmt och fungerar ändå. Mögelfläckarna fanns ju sedan tidigare på resan. Man kan ju också se det som att det blir svalt och skönt i värmen…

Lilja ville åka vagn igen, hon blev jättesur när hon inte fick vara med och leka när Vida och Isar skjutsade varandra. Hon sprang efter och skrek. Så hon fick åka en liten sväng i Vidas famn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar