måndag 4 maj 2009

27 april

Det blir en tidig morgon i tältet. Bilen skulle vara redo 7:45, vi lämnar in nycklarna 7:41. När vi åker iväg möter vi den stora lastbilen med Original Erzatsteile som rullar in och hoppas att allt ska bli klart under dagen. Vi stannar på en affär, köper frukost och sitter på parkeringen och äter. Sedan storhandlar vi och åker hem till vår vän Hartmut. Kicki är oerhört kaffesugen, men hittar inget i skåpet. Dock står en kaffebryggare på bänken. Kicki kollar i den och hittar lite gammalt kaffe som hon värmer i micron. Toppen!

Vi duschar och lagar lite mat. Isar somnar och sover på soffan. Sedan åker vi in till stan. Stort behov av gummistövlar till Isar och Lilja, samt lite byxor. Vi passerar en garnbutik, men Kicki spjärnar emot och går förbi. Vi köper allt vad vi behöver i form av stövlar och byxor och går tillbaka mot bilen. Då blir dragningskraften till garnaffären för stor. Kicki liksom bara slinker in. Och hittar en bok som hon velat ha länge, men som inte gått att köpa. För 8 Euro. Kört. Måste ha. När hon ändå skulle betala slank det ner två rosa mohairnystan också, har ju lovat Vida en halsduk för länge sedan. Garnoholic kallas det. Bara två nystan faktiskt. Och stickboken har ju stått på önskelistan länge.

På kvällen lagar vi mat med Hartmut och pratar i flera timmar. Vet inte hur vi kom in på det här med kaffe. Han dricker inte kaffe. Nähe, men det var ju kaffe i bryggaren i morse? Var det? Det måste varit kvar sedan min dotter var på besök i påskas… Tur att Kicki fått ärva sin stålmage av pappsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar