lördag 21 mars 2009

Söndag 15 mars

For English version, press zero or wait for operator. It might appear in the near future.

09:00 Mamma fått kaffe. Pappa fårr en macka, Lilja leverpastej och Vida och Isar fått se kaniner. Allt på topp. Nu ska vi bara göra någonting åt alla blöta saker, typ duntäcken och annat viktigt.

Redan i Danmark börjar klagomålen från barnen på att maten inte smakar som hemma. Till och med youghurten är konstig. Vi pratar om olika maträtter, vad tror ni vi ska äta i Slovenien då? ”Mommas fiskbullar” svarar Isar. Skulle inte tro det.

Tog med alldeles för mycket torrmat. När vi nu inte ätit upp den där burken borlottibönor senaste året, vad fick mig att tro att jag skulle få lust på den nu? Bra att ha som nödmat? Förresten, äta bönor när vi bor fem personer i tält, är det smart eller?

Vad har vi lärt oss idag? Att fråga barnen om de behöver kissa INNAN vi hoppar in i bilen och börjar köra. Det är trist att köra ut på motorvägen och knappt hinna komma av påfarten innan första kissfrågan kommer. Strax därefter kommer frågan om när vi ska äta, när vi ska åka hem och hur långt det är kvar. BILRESEBINGO! Full pott.

Isar bajsar ner sig, vattnet är slut och köket krånglar. Djupa andetag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar