lördag 21 mars 2009

19 mars, Widdernhausen, Tyskland

Vi sover förvånansvärt bra just nu, faktiskt bättre än hemma känns det som. Tyvärr fortfarande trist väder och ganska kalla nätter. Allting är lerigt då vi bott på en bondgård i natt. Pär tar en promenad med barnen och jag kör effektivitetsracet med ihoppackning av tält och prylar. Äntligen skiner solen!

Vi kör söderöver i Tyskland. Spanar in oss på ett område, letar upp en liten ord, knappar in den på GPS’en, förbannar GPS’en för att den väljer Autobahn och läser kartan istället. Skrev jag att vi köpte en GPS? Vi kunde inte låta bli. Det blev lite shopping i Köpenhamn.

På kvällningen stannar vi på två olika gårdar och frågar om vi kan få ställa oss någonstans över natten men får nej. På den tredje får vi ja och hittar en toppenfin plats uppe i ett ängshörn. Vi stannar relativt tidigt så det blir en lång eftermiddag. Vi klistrar på blommor på bilen och lagar god mat. Vi tar en whisky och njuter av solen. Barnen från gården kommer upp och leker en stund, Frieke och Lennart. Efter middagen går vi ner och leker med dem. De har både hästar, massor av grisar, stora traktorer, små traktorer, höns och rapphöns. Isar vill inte alls gå upp till tältet igen. På vägen tillbaka stannar vi vid deras maskinhall, de har eluttag där och vi skulle få ladda några av våra gadgets. Då ser Isar de stora traktorerna parkerade. Han klättrar upp, sitter som en kung med ett leende mellan öronen och bara kör. Nu blev det definitivt inte lättare att få upp honom till tältet. Pär och jag blir glada över att se nya saker. Barnen blir överlyckliga över att se saker de känner igen. Det finns samma djur här som i Sverige!

Det var kallt på kvällen, diskhandduken blev alldeles stel när den hängt en stund och väntat.

Allt pysslande tar tid, disk och plockning av prylar. Påklädning av alla varma kläder också. Vi hade gärna stannat längre i Danmark, men tog beslutet att ta oss söderöver fort så att vi kommer åt värmen. Vi lägger all mat i kylskåpet, för att den inte ska ligga framme och frysa över natten… Kulspetspennan slutar fungera för den fryser också. Men vi sover gott och har haft en toppendag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar