lördag 21 mars 2009

17 mars

Passerade Vidaslusen idag, lät som ett roligt ställe.

Vi letade länge efter en camping, stort behov av att tvätta kläder. Fjolårets campingbok stämde inte med öppettiderna. Slutligen hittade vi den optimala campingen. I alla fall enligt alla som vill ha platta gräsmattor, blomlådor, paraboler och permanenta ljuslyktor på marken. Vi ryser och härdar ut, men prisar tvättmaskinen, torktumlaren, golvvärmen i familjeduschrummet och lågsäsongen.

Vi stekte pannkakor till middag och firade Liljas ettårsdag. Sedan gick vi iväg på en familjedusch. Under tiden låg våra täcken i torktumlaren. Energislöseri? Tja, ibland får man välja sina strider. En stund senare lägger vi barnen i tältet och jag breder torra och fortfarande varma täcken över dem. Det är moderskärlek det! Barnen stortrivs att sova ihop i tältet, det är mysigt.

ORDNUNG MUSS SEIN! Grundregel nummer ett nu när vi lever så här. Det hade varit lite enklare om vi båda varit minimalistiska pedanter. Nu är ingen av oss känd för att hålla världens toppenordning. Många utipåfallatt/braåha grejer som vi behöver dissa någonstans. Alla viktiga projekt bör förekommas av ett pilotprojekt som sedan utvärderas. Tyvärr hann vi inte med det. Men det går visst hejans bra ändå. Och det finns visst kvar postkontor i vissa länder i Europa har jag hört, så kanske vi skickar hem en låda.

Idag när vi checkade in på campingen frågade kvinnan Vida var hon kom ifrån. ”Norra Europa” svarade Vida. Precis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar