söndag 22 mars 2009

22 mars Köln

Tidigt morgon med Lilja och en kopp gott, nybryggt kaffe. En efter en vaknar familjen till liv och kommer nertassandes. De njutar av att inte behöva så mycket kläder direkt på morgonen. Men framåt halv tio tiden klär vi ändå på oss och promenerar bort till en jättestor park där det finns en liten djurpark där man får mata djuren. Man köper en liten kartong med speciell djurmat och sedan kommer dovhjortarna springande och buffar på oss. Vida är helt begeistrad och matar hur länge som helst. Även storbocken med spretiga horn får massor av mat av henne. Isar är lite mer restriktiv och vägrar kliva ur vagnen. Vi blir länge kvar där och promenerar sedan vidare till lekparken. Framåt tolv kommer vi tillbaka och äter lunch. Sedan vill barnen absolut tillbaka till parken, så vi låter Rachel få lite lugn och ro. Det är faktiskt inte helt enkelt att få besök av en trebarnsfamilj med mycket spring i benen… Jag lånar hennes vagn och tar med Lilja på en joggingtur i parken. Pär tar med barnen till djurparken och lekparken igen. Under förmiddagen ägnade sig Pär åt att strukturera om i bilen, så nu får han en liten utflykt. Barnen kommer verkligen att minnas Köln! Där fick man ju klappa dovhjortar! Precis vad alla människor tänker på när de tänker på Köln, eller? Det är häftigt att se kön till bageriet utanför parken, där står många joggare, som kommer direkt från parken och köper med sig lite bröd hem till eftermiddagen. Alla dessa bagerier, bara inom 100 meter ligger det tre stycken.

Vida pratar gärna engelska, det är jättekul för henne att se att det fungerar och att Rachel förstår henne. Hon kommer och frågar vad en sak heter, sedan försöker hon att göra en ny mening.

Våra barn är härdade. I natt vaknade Pär av att Vida låg på golvet och sov. Ingen matta under, ingen kudde, inget täcke. Hon sov jättegott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar