lördag 21 mars 2009

Måndag 16 mars - Västra Jylland

Det finns enklare sätt att resa på. Det finns tillfällen då det vore skönt med en husbil, typ när det regnar och allting är blött och lerigt.

Men få saker är så underbara som att somna in till regnsmatter mot tältduken och se barnen sova djupt. Att sedan vakna till ljudet av koltrastar som hyllar våren och se solstrålar spricka igenom… Mums.

Satt inne i bussen i morse och åt frukost, brödet hade precis tagit slut och barnen var lite småkinkiga. Jag är precis på väg att krångla mig ut när det knackar på rutan. Där står en man med en liten flätad brödkorg. I den ligger en rutig duk med fyra brödbullar i. Vaersågo! Säger han med ett leende. Vi är helt förstummade. Barnen blir tysta. Bröden är fortfarande varma. Innan vi riktigt hunnit fatta är han på väg tillbaka till sin husvagn. Det blir helt lugnt i bilen och vi äter och njuter. Jag blir alldeles varm av glädje när jag tänker på gesten. Att det kan vara så enkelt att göra någons dag!

Vi tar en promenad över kullarna och tittar på Nordsjön. Havet är vågigt. Vi letar bland stenar och snäckskal. Barnen är lika fascinerade som vi över naturens under. Det finns stenar som ser ut som hjärtan, får och människoansikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar