lördag 21 mars 2009

16 mars fortsättning

Olivoljan är stel och diskmedlet likaså. Det är lite småkyligt.

”Mamma, varför pratar de danska på radion?” Vi är i Danmark. ”Men vi har ju köpt radion i Sverige?” Jo, men radion är bara en manick som tar emot ljud och den tar emot ljudet från där vi är. ”Men varför kan inte radion ta emot ljud hemifrån Sverige?” Jo, men… äh, hur ska jag förklara allt? ”Hur stora är måsar när de är ute på havet?” ”Vad är paradiset?”

Det finns enklare sätt att börja en långresa på än med regn, lera, kyla och blåst. Jag förstår de som pratat om fördelarna med husbil. Vi har inte varit borta länge, men så pass länge att vi redan börjar gräva i smutstvättpåsen efter ”rena” kläder. Tog in på camping för att kunna tvätta, men då var ju tvättmaskinerna avstängda. Pär och jag unnade oss 20 minuters joggingtur idag (iklädda kläder från smutstvättpåsen). Få saker är i alla fall så underbara som att jogga längs kullarna med utsikt över Nordsjön.

Våra förväntningar har vi delvis uppfyllt redan:
- Pär fotat lite (måste köpa nya batterier för det visar sig att båda kamerabatterierna är SLUT)
- Jag har stickat flera maskor när vi kört bil (mellan all annan service, mellis och kartläsning. Det blev ett par handledsmuddar till Vida i garn av 100% mjölk. Jo, faktiskt. Det är gjort av mjölkproteiner i någon halvskum produktion som visst är helt eko-ok.)
- Vi har sett massor av får
- Vi har testat en lokal orts cuisine (Papas pizza i Nyborg på Fyn var outstanding)
- Träffat lokalbor (Både i Linköping, Lerum, Köpenhamn och Tårup)
- Njutit vackra vyer i folktomma områden (Nordsjöns kust i regn i mars – garanterat folktomt.)
- Hittat en garnbutik (den var stängd)
- Fått en varsin löprunda
- Lärt oss mer om Europa (det är mycket jag inte har koll på i Danmark, typ vilken ö som var Fyn och att det fanns många stora broar)
- Skratt, mys och bus (blandat med skrik bråk och otyg – det svänger fort i hockey)

Åsså veckans fråga: Det spöregnar ute. Helt kolsvart. Kallt. Klockan är halv nio på kvällen. Ett av barnen dyker upp ur täcket och säger att hon är bajsnödig. Vad gör du?

Förresten, vem trodde egentligen att ett safaritält från Sydafrika skulle vara regntätt?

Veckans slutsats: Det är bra att ha fungerande rutiner när det regnar och blåser. Det är svårt att sätta fungerande rutiner när det regnar och blåser.

Pär har gjort ett toppenjobb med eldragningen i alla fall – det är finfint ljus i tätet, en slinga längs hela taket. .

Halvstorm i natt, Pär var ut och fixade med tältet mitt i natten. Det var lite vingligt att klättra runt och försöka surra fast och spänna till. Men Pär är en hjälte. Själv låg jag under täcket och var varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar