torsdag 2 juli 2009

30 juni Lettland - Estland

Morgonen ägnas åt lek i sanden. Det är så kallt i vattnet att det gör ont i fötterna, inte över 10 grader. Dessutom var vattnet lite otrevligt med grönt gegg, så vi käkar tacos och åker vidare. Det är massor av mygg och väldigt varmt. Vore skönt om AC’n i bilen hade fungerat…

Vi vittrar Sverige och bränner på mot Tallinn. Men när vi kollat vidare transport därifrån och dessutom ser väderprognosen girar vi västerut mot Ösel/Saaremaa. Det där med badsemester kan ju vara kul och att ha sand överallt har vi haft för lite av.

Precis när vi påmint varandra om att det alltid är svårt att hitta en bra nattplats längs kusten så gör vi det. En inofficiell, officiell badplats där det är många på dagarna, några få kvällsdoppare och för övrigt totaltomt. Massor av kvälls sol och långgrunt. Om det var 10 grader i morse så är det ljummet nu. När vi frågar ”vem vill bada?” så får vi tre skrikande ”JAAAA!” till svar. Vi njuter alla ett kvällsbad, Lilja är så stor nu att hon tassar omkring själv i vattnet. Efter att barnen somnat går Pär och jag och badar igen. En lite skum upplevelse då ytvattnet är mycket kallar än bottenskiktet som är ljummet. Ju längre ut, desto varmare vatten, många graders skillnad. Väldigt många döda spiggar flyter omkring också.

Vi börjar närma oss Sverige. Känns lite som hemma. Samma sorts bröd, samma märken på vissa varor. En lastbil med svensk text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar