torsdag 2 juli 2009

1 juli - Estland

Solen värmer tältet på morgonen och det blir bastu. Vi äter frukost före 7 och är i vattnet före 7:30. långgrunt och lek. Vidare 9.59 – det är riktigt bra jobbat!

Vi kör längs norra delen av ön, små vägar. Det är ödsligt, skulle kunna vara Norrlands inland. Det går fortfarande att hitta många öde platser att sova på precis vid havet. Massor av låg kust, helt obebodd. Vi tar en lång lunch bredvid ett gammalt skyttevärn och kan köra upp bilen på två betongfundament med utsikt över vattnet.

Dagens mysterium är hur en liten myra kan ha kommit in under glaset i taklampan bak. Den kommer i alla fall inte ut utan kryper omkring länge där, barnen är förundrade.

Vi kör till Mändjala strandcamping. Kicki och barnen går ner till vattnet. Det är oerhört långgrunt, Vida och Isar springer och leker på en sandbank 100 meter ut, det var 2 dm vatten att gå i hela vägen dit. Kicki och Lilja sitter på stranden och myser. När vi kommer tillbaka har Pär packat ihop allting igen och lagat mat. Efter en dispyt med campinggrannarna har han bestämt att vi åker vidare. Flera andra campinggäster är upprörda och en har lämnat redan, två andra kommer att åka tidigare än planerat. Festprissarna har bilen på tomgångskörning för att kunna köra riktigt hög musik och har tydligen festat i flera nätter redan. De började bli riktigt hotfulla och väldigt otrevliga. Vi åt och drog. Campingvakten tyckte att deras festande var ok, men förlorade ett antal andra gäster. Vi hittar en camping några kilometer bort som är jättetrevlig. Där fanns dessutom två fiskdammar där man får mata fiskarna med gammalt bröd. Barnen kastar i några skivor och några hundra fiskar kommer och snaskar. Det var väldigt roligt tyckte de!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar