onsdag 1 juli 2009

25 juni - Litauen

Vi kör mot Klaipeda på Litauiska kusten. Rutten lägger vi på vägen längst Kaliningrad, så vi kan kika på det. Men vi ser bara skog. Passerar dock massor av gamla Sovjetlämningar. Stora moderna ruiner i form av nedlagda industribyggnader. De används inte och är för dyra att riva ner. Ser väldigt trist ut på sina håll. I lägenhetsbyggnaderna kring bor människorna kvar.

Jag och Vida hittar en garnbutik och shoppar lite. Hon har lärt sig virka och får nu välja ett nystan själv. Sedan kör vi till en camping och vad gör Kicki? Jo, det vet alla vid det här laget. Kastar sig iväg mot tvättmaskinerna. Det finns två och en är upptagen, men färdig. Nöden har ingen lag, Kicki plockar ur den lite fint och tar över den också. Det bästa av allt, de har torktumlare, så all tvätt blir torr på momangsen!!!!! Lyx. Härlig lyx.

Pär tar med barnen till stranden en stund medan Kicki röjer järnet. Tältresning, mat, tvätt och så visar det sig att vi har vatten i flera av våra lådor, bl a torrfoderlådan… Måste ha kommit in under stormen häromdagen. Bara att sanera och slänga det som blivit dåligt.

På kvällen går jag med ett barn i taget till duschen. Vidas ögon lyser när hon ska torka sig. ”Får jag en stor och torr handduk alldeles själv?” säger hon och ler. Japp, idag är det lyxigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar